Zimowe warsztaty kulinarne

Opis wydarzenia

To już ostatnie w tym roku warsztaty kulinarne i jak zawsze o tej porze ich głównym tematem będą grzyby. Na początku spotkania wybierzemy się zatem na grzybobranie na nadwiślańskie łąki, gdzie na drzewach wypatrywać będziemy uszaków, boczniaków i płomiennic. Na pewno uda się też znaleźć rośliny jadalne, które rosną nawet pod śniegową kołderką. Po powrocie przyrządzimy z nich farsz do „grzyb burgerów”. W czasie kiedy będziemy oddawać się botanicznym poszukiwaniom, w dole ziemnym piec się będzie owinięty w liście kapusty jesiotr z warzywami. Kuchennym przewodnikiem będzie Filip Malinowski, właściciel toruńskiej restauracji Chwast Prast Vego Bistro.

Koszt udziału: 150 zł lub 130 zł dla kolejnego członka z rodziny

Data wydarzenia
Miejsce wydarzenia
Olenderski Park Etnograficzny w Wielkiej Nieszawce, ul. Mennonitów 14
Organizator
Muzeum Etnograficzne w Toruniu
Kategoria wydarzenia
Warsztaty
Położenie